Exit : Voorbereiding. Enter: Ruwbouw

Sinds onze laatste update, zijn we druk bezig geweest met de laatste voorbereidingen voor onze bouw. We hebben enkele vervelende dingen meegemaakt die we hieronder kort gaan samenvatten:

-1) De Agentschap van Wegen & Verkeer besliste om een verhoogde halte plateau te plaatsen voor ons bouwgrond. Hieronder is onze prachtige oprit in het midden van ons perceel naar de vaantjes geholpen. Sterker nog, even leek het dat we helemaal geen ruimte zouden krijgen voor een fatsoenlijke oprit. Van de agentschap krijgen weinig tot geen enkele medewerking of antwoord op onze vragen. En we zullen maar zwijgen over onkunde van gemeente Heusden-Zolder. Achteraf gezien hebben we toch genoeg ruimte, mits de bijhorende bushalte naar tussen onze perceel en die van de buren is geschoven. Maar ja, als ze vanaf het begin behulpzamer waren geweest konden we ons zelf veel miserie en stress besparen.

-2) BG Engineering heeft ons tot twee keer toe genaaid met de sondering. De eerste keer konden ze niet werken omdat er stronken in de weg stonden. Hetgeen discutabel is vermits we alle stronken zelf hebben opgeruimd vooraleer ze kwamen. Bij de tweede poging doen ze maar 1 sondering, terwijl we duidelijk gevraagd hebben voor 3 hadden gevraagd. Die samenwerking is daarna per direct beeindigd

Maar deze 2 stenen hebben we snel verwijderd uit onze rechter schoen. Vooruitgaan is de magische woord. Ondertussen zijn de volgende zaken in orde gemaakt:

+1) De sondering is in orde dankzij de zeer professionele medewerking van Sondex. Een aanradder!

+2) Alle bomen zijn gerooid en ze hebben bijna alle stronken opgehaald. Het ging weliswaar niet zo rap zoals we overeengekomen zijn, maar het resultaat is positief.

+3) Pi Kwadraat is bezig om de laatste hand te zetten op onze ingenieursstudie. Op onze vraag hebben ze alvast alle gegevens over de fundering overgemaakt zodat we in ieder geval voort kunnen.

+4) We hebben een grondwerker gevonden, namelijk Henri D. Koster. Ze hebben inmiddels de grond gelijk gemaakt, wortels verwijderd en de kelder uitgegraven.

+5) Onze aannemer, de firma TURAN.BUILDING, heeft eerste vloerplaat in orde gemaaktn is goed onderweg met het metselen van de kruipkelder.

C'est fini! De tijd is rijp voor een nieuwe stadium in onze bouw avontuur, de ruwbouw.

Geen opmerkingen: