Verwarming: WP of GA?

Een van de onderdelen die ons letterlijk slapeloze nachten heeft bezorgd is onze verwarming. We zaten met de volgende prangende vragen:
- gaan we verwarmen met aardgas of met en warmtepomp?
- gaan we overal werken met vloerverwarming?
- en met wie gaan we samenwerken?

In eerste instantie zouden we verwarmen op GA (=aardgas), met vloerverwarming beneden en boven met radiatoren om de kosten een beetje te drukken. Maar we raakten steeds meer gecharmeerd door de WP (=warmtepomp). Echter met een WP moeten we overal vloerverwarming plaatsen en de WP vraagt ook grote investering die we wellicht nooit zullen terugverdienen. Aan de andere kant, de prijs van aardgas blijft maar stijgen en het is ook natuurproduct dat ooit zal opraken. Misschien maken we dat niet meer mee, maar een nakende schaarsheid is een gezonde voedingsgrond voor nog grotere prijsstijgingen. Een WP zal onze hoge E-peil zeker ten goede komen. Maar, een WP verbruikt veel electriciteit.. We raakten er maar niet uit!

Na maanden 'soulsearching', offertes ontleden en herleiden tot wiskundesommetjes en nog meer slapeloze nachten hebben we de knoop doorgehakt. We gaan verwarmen met een WP van Daikin met overal vloerverwarming en zijn in zee gegaan met Eco-W uit Zonhoven. Hieronder vindt u een ilustratie met daarop de werking van een WP.


Waarom Eco-W? Hun offerte was goed en zeer compleet. Naast de verwarming gaan ze ook zorgen voor de sanitair, ventalitatie type D en gespoten PUR-isolatie. Een pak van hart ons dus.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo
Kun je me ff laten weten hoe de samenwerking met Eco-W is verlopen?
Hebben jullie voor droog of natverleggen van vloerverwarming gekozen?
Groeten,
Tessa
heidestraat@gmail.com