Maart: we zoeken het hogerop

Koning Winter had er genoeg, wat ons de gelegen geeft om verder de hoogte te zoeken. Mijn taak als hulp-bouwvakker werdt intensiever maar des te bevredigend. De stellingen werden geplaatst (en daarna een paar keer verplaatst en aangepast) waardoor ik mijn vrees om te vallen moest overwinnen, zelfs in het donker. Maar alle lof gaat naar de aannemer want een huis bouwen in je eentje is echt niet evident.


Onderstussen zijn muren gemetseld tot aan de plafonhoogte. Dit geldt ook voor de binnenmuur aan de kant van de kantoor en kleine gedeelte aan de kant van de keuken. Beiden dienen als steunmuren en zijn dus reuze belangrijk. De steupillaar aan de kant van de huiskamer (net na de keuken) De plafondhoogte is momenteel 2m60 mits het beter uitkwam met de binnenstenen. Voor de volgende verdiepen worde plafondhoogte iets lager hetgeen goed uitkomt voor onze duplex slaapkamers.


Klik hier voor de resterende foto's van de maand maart.

In maart zijn wij ook naar Batibouw geweest en daar hebben we een overeenkomst getekend voor onze trap. We gaan samenwerken met Robby Inox uit Gent. Vorig jaar hadden we daar onze droomtrap gezien en een jaar na dato hebben we de knop doorgehakt. De trap is zo mooi dat die zijn eigen post verdiend! En dat is beloofd.

Daarnaast hebben we ook getekend voor onze keuken bij Ixina Keuken & Electro in Hasselt. We gaan 1 wand hebben met kasten, waar in het midden een amerikaanse koelkast, een inbouw micro-oven en een inbouw expresso apparaat. We hebben ook een kookeiland met een inductiekookplaat, een vatwasser en een pracht van een damkap. Aan de kookeimand is ook ruimte voorzien voor enkele krukken en uiteraard plaats om van maaltijd te genieten.

Geen opmerkingen: