We zijn gekidnapped en..gestalkt!

Het was een zondag, begin van de avond rond een uur of half zes op een redelijke mooie dag in december. We reden op een nader te vergeten grote baan in Dilsen toen ons oog is gevallen op een grote keukenzaak. Gepaard met alle goede bedoelingen, nieuwsgierigheid en vooral onze bouwkundig toekoemst in het achterhoofd zijn we naar binnen gegaan. Mooie keukens gezien, prachtige steentapijt.. al met al voer voor onze bouw ideologie. Het is dan dat we werden aangesproken door een goed verzorgde madamme die bereid was om niet alleen onze vragen te beantwoorden maar ook onze 'droomkeuken te tekenen'. Voilà, niks aan de hand toch? En tekenen deed ze! En ze gaf advies aan de lopende band. Onze keuken zou misschien te duur zijn, maar ze was bereid om met wat meedenk werk enkele oplossingen aan te bieden. Al vroeg in het gesprek heeft de madam al duidelijk gemaakt dat ze haar best voor ons ging doen en ja, liefst een contract wilde tekenen. "De prijs blijft toch 2 jaar vast en je kan tot de dag van plaatsing alles in uw keuken veranderen"; aldus de olijke madamme. U voelt de bui al hangen, he? Iets na zeven was het tijd om even naast de toog te hangen en onze voorlopige bouwplan heeft zijn intrede gemaakt.

Gedurende het gesprek kregen we vaak wijn aangeboden, iets wat geniaal is voor een gezellig gesprek maar niet bepaald voor zakelijk onderhoud. Eylem moest geen wijn (ze moest rijden) en ik deed met haar mee (ik heb op hun verzoek wel een flinke schade aangebracht aan hun koffie voorraad) Ondertussen waren we al twee uur bezig en mevrouw had geen moeite om haar werkdag ernstig te verlengen om ons te helpen. Ze maakte duidelijk dat zij voorlopig maar verder moesten werken. Onze subtiele hints ("moeten we anders volgende week terugkomen?") en explicitie waarschuwingen ("vandaag gaan we niks tekenen he") mochten niet baten. Inmiddels was de winkel leeg, de andere medewerker was ook aan de toog en had de wijn fles(sen) wijselijk al gevonden.

Rond half negen kwam de 'Joost', de baas. Toegegeven, deze man had snelle en zelfs efficiente oplossingen voor enkele knelpunten waar onze madamme niet heen kon zonder 'dat het te duur zou worden'. Het is ook hij dat ons had aangeboden om de keuken in 3D te tekenen. De beste man had alles in 3D gezet behalve de kookeiland en het resultaat mocht wezen. Maar goed, inmiddels was het al bijna half tien en men was te laat om nog mossels te bestellen. Einde oefening en we mochten eindelijk naar huis met een afspraak voor de week erna.

We waren unaniem eens dat deze mensen te opdringerig waren en het is te vroeg om serieus al een keuken te kiezen. Het nonchalante info opvragen zat er niet meer in, dus we zijn niet teruggegaan naar de keukenzaak. Ik heb een poging gedaan om te bellen maar niemand nam op. Einde verhaal? Nee, nee, nee... ze haden die dag nog 2 maal gebeld. Door de week hadden ze ook nog 2 maal gebeld. En zelfs de week erop hebben zij nogmaals gebeld. Eylem had ze al bij eerste telefonische contact duidelijk gemaakt dat we niet verder met hun willen gaan en ook niet van plan waren om maar iets te tekenen.

2 opmerkingen:

Lodi zei

Dat krijg je als je informatie opvraagt vanuit de losse pols! Neeje, altijd leuk als er weer een post van Scherson is! Zijn er nog keukenzaken die je langs kunt gaan bij je in de buurt?

Unknown zei

Boemvol Lodi, maar we zijn op onze hoede en gaan u eerder op dingen die van meer prioriteit genieten.